Antoinette van Reekum

k ben zelf enig kind. En ik richt me op mensen die in hun leven hebben geworsteld met hun achtergrond tot enig kind zijn in relatie tot zorg voor een ouder (toen en/of nu). Zelf ben ik opgegroeid met twee ouders die psychische kwetsbaarheid met zich meedroegen. Ze wilden wel een kind, maar konden de gezonde begeleiding niet vanuit Volwassen kracht voor elkaar boksen. Ze konden mij heel vaak niet geven waar ik behoefte aan had. En mij niet bevestigen in mijn existentie van behoeften en mijn bestaan. Dat was zeker geen onwil,  maar meer ‘het niet kunnen’. En daarmee heb ik toch een basis van eigenwaarde in mijn leven gemist, met alle gevolgen van dien: interne worsteling en onzekerheid, eenzaamheid, burn-out. Door mijn eigen persoonlijke ontwikkeling heb ik mijzelf ‘erbovenop’ geholpen, door veel training, begeleiding en inzichten.

Deze eigen-wijsheid en ontwikkeling geef ik graag aan mensen door, zodat jij:

 • gelukkig bent in verbinding met anderen
 • je samen met anderen voelt, in plaats van ‘alleen’
 • compassie ontwikkelt en rust en focus op jezelf, i.p.v. kritische gedachten over jezelf
 • support ervaart in jouw (mantel)zorg
 • een betekenisvol leven ervaart, met zekerheid en geloof in jezelf
 • jezelf centraal stelt en stáat en gaat voor je eigen behoeftes
 • zelfvertrouwen ontwikkelt
 • “me-time” ontwikkelt
 • een krachtcentrale om jou heen bouwt – helemaal voor jezelf
 • dingen doet en ervaart die goed zijn voor jou
 • eigenwaarde – tevredenheid ervaart met wie je bent