Boek uitgelicht:

 

Ruim vijftig jaar geleden werd in de Westersingel in Leeuwarden het levenloze lichaam gevonden van een oom van Gretha Houttuin (1952). Hij had zichzelf van het leven beroofd. Gretha’s vader Henk Houttuin, getalenteerd voetballer bij Rood Geel, raakte hier zó door van de kaart, dat hij moest worden opgenomen in een psychiatrische kliniek. Vanaf die tijd stond het gezin Houttuin tien jaar lang onder hoogspanning.

Als Gretha op haar drieënzestigste terugkeert naar Leeuwarden, komen herinneringen uit die tijd als een boemerang op haar af. Het gevoel dat ze er niet toe doet, komt weer naar boven. Ook vraagt ze zich af waarom eerst haar oom, tien jaar later haar vader en weer jaren later een andere oom en haar jongste broer zelfmoord pleegden. Zat het in de familie?

Een psycholoog stimuleert haar om het verhaal over haar jeugd op papier te zetten. Gretha geeft Nynke Feenstra opdracht er een pakkend verhaal over te schrijven. Het resultaat is de novelle ‘De doodswens van mijn vader’, over een tienermeisje dat zonder begeleiding en liefdevolle aandacht haar weg zoekt in het leven. Wie De doodswens van mijn vader heeft gelezen, begrijpt waarom begeleiding van gezinnen met een levensmoede ouder beslist geen overbodige luxe is.

Dit boek is te bestellen via Bol.com. Door dit boek via onderstaande link te bestellen ondersteund u ook het onderhoud van deze website!