Esther van der Sande

Mijn naam is Esther van der Sande en ik ben de oprichtster van Trauma-Sensitive Yoga Nederland. Ik ben ook counselor en somatisch psychotherapeut, yogadocent, TCTSY-facilitator, trainer en supervisor.

Na jaren in mijn eigen praktijk gesprekstherapie te hebben beoefend, merkte ik dat sommige mensen het moeilijk vonden om een verbinding met hun lichaam te vinden. Het leek alsof ze klaar waren in hun hoofd, maar hun lichaam bleef onveilig achter.

De meesten van hen deden al jaren praattherapie, maar er ontbrak iets. Ik realiseerde me dat door beweging, in een veilige omgeving, mijn cliënten zich eindelijk thuis konden voelen in hun eigen lichaam en echt zichzelf konden zijn in hun eigen huis, hun eigen lichaam.

Praten komt door beweging, wat zegt je lichaam? Door die vragen te beantwoorden, naar je lichaam te luisteren en alles te mogen voelen wat er in je lichaam omgaat, kan er een verbinding ontstaan tussen lichaam en geest.

Je lichaam is de sleutel om dat evenwicht te vinden. Ik ontdekte dat Trauma-Sensitive Yoga het perfecte hulpmiddel was om een thuis in je lichaam te vinden en je veilig en gekoesterd te voelen.

Mensen komen naar me toe met veel verschillende verhalen, levenswandelingen en achtergronden. Het kan zijn dat je te maken hebt met stress, problemen met het zelfbeeld, relatieproblemen, verdriet, verlies of verslaving. Het kan ook zijn dat je lijdt aan een complexer of ontwikkelingstrauma/ vroegkinderlijk trauma of zelfs aan een posttraumatische stressstoornis (PTSS). Ik kan je de ruimte geven om weer te kunnen ademen.

U kunt contact met mij opnemen via e-mail; esther@traumasensitiveyoganederland.com of bezoek de website