Vlieg

Een muzikaal verhaal met een tic van Het Muziektheater Collectief
Iedereen heeft een luikje in zijn hoofd, je moet het alleen durven openen.
Lieve en vader hebben een geheim. Hij kan vliegen, beweert hij. Als een vogel, hoog in de lucht.
Iedereen kan het, ook Lieve. Maar dan moet ze het wel écht willen!
Lieve wil haar vader graag geloven, maar twijfelt of het waar is. De voorstelling Vlieg! is gemaakt in 2007, werd begin 2008
gelanceerd,
en ging op 29 oktober 2008 in Haarlem in première op het Kwartiermakersfestival.
Vlieg! speelt tot en met seizoen 2011-2012 voor scholen, in theaters en voor diverse doelgroepen die geïnteresseerd zijn in ‘de wereld van de waan’.
In Vlieg! wordt een ogenschijnlijk zwaar onderwerp zo vormgegeven dat het kinderen én volwassenen aanspreekt. Op ontroerende, herkenbare en humorvolle wijze toont Vlieg! de innerlijke strijd van een meisje dat haar grip op de werkelijkheid verliest.
Vlieg! spreekt bij kinderen tot de verbeelding als een spannend en fantasievol avontuur. Ze leven mee met Lieve, die haar vader wil redden en denkt dat ze kan vliegen. De absurdistische humor, zoals honderd zakken chips, een vreemde engel en rechter, een moeder die maar door blijft kwekken of dokters met rare maskers op, werkt bij de kinderen op de lachspieren. Maar ze luisteren ook ademloos als Lieve vertelt hoe ze haar vader mist. Volwassenen herkennen de rol van de moeder, die geen raad weet met de ziekte van haar man en zich uit alle macht staande probeert te houden, maar daarbij haar dochter uit het oog verliest.
Als moeder en dochter elkaar aan het eind weer vinden, is het hele publiek opgelucht.

The Beaver

 The Beaver volgt het leven van de depressieve Walter. Zijn vrouw gooit hem uit huis, waarop hij een handpop in de vorm van een bever neemt. In plaats van gewoon te communiceren, doet hij dit via de bever om zo opnieuw acceptatie te vinden. Zijn vrouw is sceptisch, maar om hun jongste zoon tegemoet te komen doet ze haar best om de nieuwe Walter te accepteren. Ondanks het grappige uitgangspunt en de eerdere opmerkingen dat het scenario tot de best gewaardeerde in Hollywood behoort, blijken de algemene beoordelingen tegen te vallen. Op RottenTomatoes scoort de film een percentage van 64%, op basis van 151 recensies. Roger Ebert merkt in zijn recensie het volgende op: “The Beaver” is almost successful, despite the premise of its screenplay, which I was simply unable to accept.

Prozac Nation

Elizabeth Wurtzel (Christina Ricci) droomt van een carriere als schrijfster en gaat studeren aan Harvard. Haar werk wordt zo goed ontvangen dat ze door één van de grootste muziekbladen, de Rolling Stone, wordt aangenomen als freelance recensent. Haar leven lijkt prima te verlopen en samen met haar kamergenoot Ruby geniet ze volop van de seks, drugs en rock en roll.

Een depressie zit echter in een klein hoekje… Als succesvolle jonge vrouw raakt ze verslaafd aan het antidepressivum Prozac. Maar zelfs de Prozac-medicatie lijkt haar niet te kunnen helpen in haar worsteling met een echtscheiding, drugs, seks en een bemoeizuchtige moeder.

Painful secrets

De 16-jarige Dawn is een gevoelig en artistiek meisje, dat gewaardeerd wordt door haar leraren, maar weinig contact heeft met haar medeleerlingen. Thuis voelt zij zich onbegrepen door haar ouders en broer. Op een dag wordt Dawn opgenomen in het ziekenhuis met brandwonden, die ze zelf heeft veroorzaakt…

Ik ook van jou

De avond dat de jonge en onvervaren Erik (Antonie Kamerling) de mooie sexy en mysterieuze Reza (Angela Schijf) ontmoet, duiken ze direct met elkaar het bed in. De start van een heftige hartstochtelijke relatie. Levend in een roze wolk van overdadige seks, wordt langzamerhand duidelijk dat er tegelijkertijd ook een enorme spanning tussen beiden wordt opgebouwd. Reza begint merkwaardige trekjes te vertonen; het ene moment adoreert ze Erik en een seconde later vervloekt ze hem tot op het bot. Regelmatig overmand door jaloezie, beleeft ze angstaanjagende woede-uitbarstingen en verminkt ze haar eigen lichaam afschuwelijk. Ze wordt zelfs een gevaar voor Erik die nauwelijks van haar terreur kan loskomen. Een film die je langzaam omstrengelt en waarvan ook jij je niet meer los zult kunnen maken. Ik Ook Van Jou is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Ronald Giphart.