Gelderland

Praktijk voor Lichaamsgerichte Traumatherapie 

Begeleiding bij het helen van jeugdtrauma, (structurele) dissociatie en hechtingsproblemen voor volwassenen.

Ik richt mij op mensen die lijden onder de gevolgen van vroegkinderlijke traumatisering.

Mijn cliënten hebben in hun jeugd te maken gehad met fysiek, emotioneel en/of seksueel misbruik.

Hierbij speelt heel vaak de psychische problematiek van één of beide ouders een belangrijke rol. Veel van mijn cliënten hebben een ouder of ouders die persoonlijkheidsproblematiek hebben (vooral narcistische, anti-sociale of borderline problematiek).

Door lichaamsgerichte trauma therapie en therapie op de primaire hechtingspatronen word je bewust van de onbewuste overlevingsmechanismes die hieruit ontstaan zijn. Door stapje voor stapje te oefenen in de hechting, en de traumareacties te leren reguleren en ontladen, helen we de traumawonden.

Dit geeft ruimte voor een nieuwe toekomst vol nieuwe mogelijkheden.

Jerome Stoel

Jerome Stoel Trauma Therapie & Mindfulness

In deze hectische, drukke wereld hebben we allemaal wel eens een moment dat we het even niet meer weten. Dan wordt het tijd dat we naar “onszelf” gaan luisteren. Er is namelijk niemand zo belangrijk als U zelf.

Waar is die prachtige diamant gebleven op het moment dat U werd geboren? En kunt U het even niet alleen? Dan is er altijd hulp! U bent het waard om weer te stralen! In mijn praktijk kan ik U op diverse manieren te hulp zijn.

Dorothé Albers

Spirituele Praktijk Indhira

In mijn praktijk in Zwolle heb ik ruim 12 jaar expertise opgebouwd rondom de problematiek van het “KOPP kind zijn”. Mijn therapie is gericht op het (h) erkennen van klachten en sterke kanten van de client en duiden van persoonlijke schemata die daaruit voortkomen, voorts inzicht in patronen in relaties die deze kenmerken opleveren en vervolgens hoe en wat je aan de klachten die voortkomen uit deze kenmerken kunt doen en dat uitwerken.

Ik ben zowel psycholoog als mediator en die combinatie maakt dat ik heel goed helpend kan zijn zowel  in de individuele behandeling als in het aanpakken van relatie problematiek.

Hilde Brettschneider

Ret Jezelf (regio Apeldoorn, IJsselland, Zwolle)

Claim jouw plek and be happy! Is dit herkenbaar?

 • Verantwoordelijkheidsgevoel, soms bij het overdrevene af?
 • Veilig versus onveiligheids issues?
 • Vooral bezorgd om anderen?
 • Moeite om dingen af te maken, de puntjes op de i te zetten?
 • Heel streng oordeel over jezelf?
 • Je anders dan anderen voelen?
 • Schuldgevoel als je voor jezelf kiest?
 • Bevestiging zoeken?
 • Loyaal, zo loyaal dat je soms moe van jezelf wordt?
 • Moeite om lol te hebben, plezier te ervaren?
 • Zorgen voor ‘anderen’ ?
 • Al jong de rol van ‘volwassene’ aangenomen?
 • Minder succesvolle relaties doordat jij in de ‘reddingsstand’ staat?

Tsja dan hebben we veel gemeen ik ben ‘Kind van’ alcoholistische vader en moeder met veel problemen in mijn vroege jeugd. Hierdoor weinig ‘basis’ van huis uit meegekregen en hierdoor de nodige uitdagingen in mijn leven. Mijn leven is nu naar wens en ik ben super blij en gelukkig, de meeste ‘shit’ heb ik achter mij gelaten en ik leef een heel bewust gelukkig leven. Mijn stappen zijn geen rocket science en ik help (zonder te redden ;-)) graag andere ‘kinderen van’. Als ik het kan kan jij het ook, jouw leven naar wens vormgeven. Ik heb een aantal trainingen ontwikkelt die hier behulpzaam bij kunnen zijn. Voor meer informatie neem gerust contact met op.

www.flow-denken.nl

Athilde Whyte

Athilde Whyte's Flow

Welkom

 • Individuele coaching & traumatherapie
 • Begeleiding bij rouw, overlijden, scheiden,verlies van gezondheid
 • Talentenspelbegeleider, formuleer je levensmissie/roeping
 • Relatietherapie
 • Privéleraar bij HartVerstand Leiderschap & Talent; Systemisch coach
 • Trainer Huiselijk Geweld, leren werken met de meldcode

N

Hartverstand is voor volwassenen die aan persoonlijke groei willen werken. Therapie en coaching of het volgen van een opleiding geven je inzicht in eigen emoties, handelen en denken én leert hoe je dit zelf kunt beïnvloeden

 

Op zoek naar relatiecoaching of rouw en/of traumatherapie?
Individueel en voor stellen ben ik specialist op onderstaande onderwerpen. Tevens kan ik als opleider, trainer, workshopleider, spreker dagvoorzitter aan de slag rondom deze thema’s:

Stuur een Whatsapp naar : 0654646161

Specialisaties:

KOPP – Voor iedereen die opgegroeid is met een ouder met psychische problemen

Ouders – Van gehandicapte kinderen Brusjes – Voor iedereen die opgegroeid is in een gezin met een ziek of gehandicapt broertje of zusje

Teamcoaching – Voor organisaties die de omslag willen maken naar belevingsgerichte zog

Hsp/begaafd/autisme – Leren omgaan met de gave en de opgave

Adoptie – Nederlandse adoptiegeschiedenis

Ethiek – Workshops en in-company trainingen

Trainer Huiselijk Geweld – Ouderenmishandeling/ partnergeweld,

Ik maak mede gebruik van Therapeutische (bord)spelen zoals: Talentenspel, Alle sterren van de hemel en Ons bestaan op een bordje, Weg van elkaar, Een cursus in wonderen, bezielingsspel, kernkwadrantenspel

Kim Maartje Lakke

Hartverstand

Mijn naam is Meta Dame. Ik ben psychosociaal therapeut, een holistische manier van werken.

Dat wil zeggen dat lichaam en geest/verstand als 1 groot mechanisme gezien worden, waarbij elk radertje, elk deel, belangrijk is.

Mijn specialisatie is werken met hooggevoelige mensen.

Veel mensen met psychisch/psychiatrische problemen zijn hooggevoelig en omdat hooggevoeligheid een eigenschap is die genetisch doorgegeven wordt, zijn vaak de kinderen van deze ouders dit ook.

Hooggevoelige mensen hebben de neiging nare, traumatische ervaringen ergens ver weg  in hun systeem te verstoppen en gebruiken vooral hun hoofd als controle orgaan.

Dat is een reden waardoor zij vaak het gevoel hebben dat het zo druk is in hun hoofd. Zij hebben de weg naar hun emoties afgesloten, omdat die te pijnlijk zijn om naartoe te gaan. althans, daar zijn ze bang voor.

Ik gebruik in mijn therapeutische sessies methoden, waarbij de gekwetste delen op zachte, maar daadkrachtige wijze, worden benaderd en geheeld.

Op het moment dat deze delen  geheeld zijn, staat de cliënt weer in zijn kracht, kan hij de verbinding tussen lichaam en hoofd weer herstellen en zal het leven een stuk rustiger, innerlijk krachtiger en aangenamer worden.

Hoe ik te werk ga, kun je lezen op mijn website.

 

Meta Dame

Centrum voor K.A.T.