Noord- Brabant

Opgroeien als kind van een ouder met psychiatrische problemen (wel of niet met een diagnose) laat sporen na. Het kan zijn dat je je regelmatig angstig voelt, onzeker over jezelf of moeite hebt met vertrouwen. Ook herken je misschien soms dingen van die ouder in jezelf en vraag je je af hoe je daarmee om moet gaan. Misschien heb je zelf een kinderwens en twijfel je weleens of dat nou wel zo’n goed idee is met jouw achtergrond.

Ik kan je helpen. Ik weet hoe het voelt en ik weet inmiddels ook hoe je eraan voorbij kunt komen. Ik werk nu zo’n 20 jaar als hulpverlener en sinds ruim 10 jaar vanuit mijn eigen praktijk. Mensen weer in contact brengen met hun eigen waarde en kracht is het doel van mijn begeleiding. Want die verbinding is vaak kwijtgeraakt en dat zorgt voor al die nare gevoelens. Het leven is zoveel fijner als je weer kunt voelen dat je waardevol bent, wat je kracht is, wat je wilt met je leven en als je kan voelen dat het mogelijk is in het heden.

Dus ben je op zoek naar hulp hierbij of wil je er meer over weten, neem dan gerust contact met mij op. Ik help je graag.

Astrid Engel

Astrid Engel Persoonlijke Ontwikkeling - Heeze

Op een bepaald moment in je leven kun je het gevoel hebben dat je vast gelopen bent. Misschien ervaar je problemen in het dagelijkse leven, in je relatie of in je werk. Heb je onduidelijke lichamelijke of psychische klachten of slaap je slecht? Dit kan te maken hebben met hoe je kijkt naar jezelf, je werk, je relatie, studie, vriendschappen.

Esmeé Karstanje- Hanegraaf

Hypnotherapie Oss

Superesse is een praktijk voor psycho – sociale hulpverlening en gespecialiseerd in KOPP.

Voor mensen die een bijzondere jeugd hebben gehad en daar op latere leeftijd nog problemen en gevolgen van ondervinden.

Je kunt daarbij aan denken dat je zelf geen diagnose hebt maar wel gevoelens van depressie,(faal)angst of overmatig willen zorgen voor een ander.

Ik richt mij op bouwen aan herstel.

Met individuele coaching nemen we de tijd om jouw verhaal in kaart te brengen.

Elke sessie is specifiek gericht op jou omdat elk verhaal uniek is.

Samen bespreken we welke methoden voor jou kunnen werken, die aansluiten op wat jij nodig hebt om voor jouw emotionele bagage te verlichten en mogelijkheden zichtbaar te maken.

Superesse betekent overleven in het Latijn en dat is wat veel KOPP-ers hebben moeten doen.

Je hebt het gehaald en hoe nu verder?

Petra Korstanje

Praktijk Superesse - Breda

Mijn naam is Mariska van Es (1972) en ik ben als particulier psycholoog (psycholoog NIP) werkzaam in Roosendaal. Ik ben afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Leiden. In mijn vrijgevestigde praktijk houd ik mij bezig met psychologische hulpverlening, persoonlijkheidsonderzoek en coaching.

Mariska van Es

Psychologenpraktijk van Es - Roosendaal

Mijn naam is Marie van Steensel, initiatiefneemster en oprichtster van Praktijk Mirosa.

Ik ben eclectisch ambulant werkend therapeut, Ik ben ervaringsdeskundige in complexe vroegkinderlijke trauma’s, ouderverstoting, verslavingsproblematiek, KOPP, ADHD en CPTSS.

Mijn persoonlijke ambitie is om mensen die ‘vastlopen’ in het leven weer op de juiste ‘rails’ te krijgen. Dit doe ik door verschillende methodieken, ondersteuning en begeleiding waarvoor ik geschoold ben. Met veel plezier volg ik ieder jaar meerdere trainingen en bijscholing o.a. op de Nederlandse academie voor psychotherapie te Amsterdam.

Ik ben van mening dat het belangrijk is te investeren in je zelfontwikkeling en persoonlijke groei.

Door mijn vele levenservaringen heb ik een groot empathisch vermogen ontwikkeld en weet ik snel de zogenaamde “vinger op de zere plek te leggen”.

Taboes doorbreken en bespreekbaar maken, dit is wat ik o.a. doe als gast docent voor actief burgerschap.

Zo ontstaat er bij jongeren er een andere denkwijze en nieuwe inzichten over het leven, de maatschappij en over mens zijn.

Ik heb Project NLS opgericht omdat ik wil laten zien dat jongeren van het praktijkonderwijs ontzettend veel in hun mars hebben.

Ik heb als coach en projectleider van NLS samen met de leerlingen van praktijkonderwijs Pius X College in Bladel verschillende maatschappelijke projecten opgezet en deze met groot succes afgerond.

Lees hier de bijzondere aanbeveling van Project NLS.

Mijn drijfveer is het beste uit de mensen te halen zonder de eigen identiteit uit het oog verliezen.

Ieder mens is uniek en heeft zijn of haar eigen bijzondere talenten en kwaliteiten.

Ik weet deze door verschillende methodieken naar voren te halen en te versterken.

Ik vind openheid en eerlijkheid erg belangrijk, je moet elkaar kunnen vertrouwen en op elkaar kunnen bouwen.

Als het nodig is duidelijk en direct zijn op een respectvolle wijze.

Door alle kennis en positieve ontwikkelingen komt nu de volgende stap.

Project Mirosa, ontwikkelingstrajecten voor zelfredzaamheid.

Jongeren die vastlopen in het reguliere zorgsysteem omdat ze geen aansluiting vinden, kunnen hun persoonlijke ontwikkeling versterken en verbinden bij Praktijk Mirosa.

Ik voel me altijd enorm dankbaar dat ik mensen mag bij staan bij hun eigen unieke proces.

Herstel is een proces en kan niet worden gezien als doelgericht resultaat.

Samen sterk door verbinding…

Warme groet,

Marie van Steensel

Marie van Steensel

Praktijk Mirosa - Eersel

ReAttach is een jonge interventie met veelbelovende resultaten.
Bij volwassenen wordt het verwerken van meerdere zintuiglijke prikkels tegelijk gestimuleerd en u krijgt denkopdrachten. Hierdoor leert u snel en adequaat spanning en gebeurtenissen te relativeren en verwerken. Inhoudelijk werkt u aan het beeld dat u heeft van uzelf in relatie met de belangrijkste personen in uw leven. Overlevingspatronen die een negatieve invloed hebben op uw dagelijks functioneren (schema’s) maken plaats voor beter aangepast gedrag.

Paula Bartolomeus

Re Attach Interventie