Noord- Holland

Met jarenlange ervaring als professional en ervaringsdeskundige vind je een behulpzame gesprekspartner in Yvette. Je wordt geholpen betekenis te vinden en leert een vriendelijke manier van kijken te ontwikkelen naar jezelf.

Voor meer informatie, zie ook de website; www.psycholoog-gooi.com.

Weet je welkom, graag tot ziens.

 

Yvette de Beer

Psycholoog Gooi

Hallo. Ik ben Dagmar Voss, 40 jaar, wonend en werkend in Haarlem. Ik heb tijdens mijn carrière op verschillende terreinen binnen in de gezondheidszorg gewerkt en merkte dat ik mij bijzonder aangetrokken voelde tot maatschappelijk werk – ik wilde mensen helpen die op de een of andere manier moeite hebben om in de maatschappij mee te draaien. In 2010 ben ik afgestudeerd als maatschappelijk werker, waarna ik aan de slag ben gegaan als hulpverlener bij de GGZ.

Als studente kwam ik er tijdens een college achter dat ik een KOPP vrouw ben. Er werd uitgelegd wat de gevolgen op latere leeftijd zijn wanneer je bent opgevoed door een ouder die emotioneel erg instabiel, depressief en/of angstig is. Waarom had ik hier niet eerder over gehoord? Zo herkenbaar allemaal, dit moest ik natuurlijk verder onderzoeken. Er kwamen herinneringen uit een ver verleden, niet altijd even prettig, maar met de inzichten die ik tijdens de studie kreeg, kwam ook begrip – voor mijn ouders, maar met name voor mijzelf. Stap voor stap kreeg ik grip op mijn hevige emoties, op worstelingen in de omgang met mijn ouders, collega’s, vrienden en partner. Door zelfreflectie en de toepassing van een aantal vaardigheden ben ik veel sterker en evenwichtiger in het leven komen te staan.

Bij de GGZ had ik altijd speciale aandacht voor de volwassen dochter met die specifieke bagage uit haar jeugd. Ik ben nog steeds verbonden aan de GGZ, maar ben ook als zelfstandige aan de slag gegaan omdat er naar mijn mening binnen de GGZ te weinig aandacht is voor KOPP problematiek. Met mijn vakvrouwpet op, maar niet in de laatste plaats als ervaringsdeskundige, geef ik lezingen over KOPP aan zorgprofessionals en begeleid ik KOPP vrouwen naar een prettiger, stabieler en zelfverzekerder bestaan.

Dagmar Voss

Dagmar Voss

Dit is een praktijk voor slachtoffers van emotionele mishandeling en verwaarlozing. Je kunt hier terecht voor informatie en hulp bij psychische en lichamelijke klachten ten gevolge van emotionele mishandeling en/of emotionele verwaarlozing. De spreekuren in de praktijk vinden plaats in Amsterdam, waar ik therapeutische gesprekken voer met individuele volwassenen, adolescenten en echtparen. Daarnaast kan ik, indien gewenst een behandelplan op maat maken, op natuurgeneeskundige basis voor psychische en lichamelijke klachten die veroorzaakt zijn door chronische stress.

 

Natasja Paskas

Praktijk Oud Zuid - Amsterdam

Hartverstand is voor volwassenen die aan persoonlijke groei willen werken. Therapie en coaching geven je inzicht in eigen emoties, handelen en denken én leert hoe je dit zelf kunt beïnvloeden. Ik zet je graag in je eigen kracht, want daar vind je je eigen oplossingen. Ik ben afgestudeerd psychotherapeute, coach, relatietherapeute, trainer en spreker.

Specialisaties:

 • KOPP – Voor iedereen die opgegroeid is met een ouder met psychische problemen
 • Ouders – Van gehandicapte kinderen
 • Brusjes – Voor iedereen die opgegroeid is in een gezin met een ziek of gehandicapt broertje of zusje
 • Relatietherapie – Voor iedereen die wil groeien in relaties

   

Kim Lakke

Hartverstand

We hebben allemaal de volgende basisbehoeftes:

 • Verbinding met jezelf en anderen
 • Behoeftes kunnen uiten
 • Vertrouwen hebben in jezelf en je
  omgeving
 • Grenzen aan kunnen geven
 • Balans in liefde en seksualiteit

Als op jonge leeftijd deze behoeftes niet juist zijn geadresseerd door onze opvoeders dan kunnen onze basisbehoeftes zich niet vrij bewegen.
Er kunnen dan problemen ontstaan verbinding te voelen met onszelf en anderen.
Er kan een gevoel van wantrouwen en onveiligheid ontstaan, we kunnen onze behoeftes niet uiten of zijn niet in staat om heldere grenzen aan te geven.
Ons liefdesleven kan in verwarring raken doordat we geen gezonde liefde-seksualiteit verbinding ervaren.

In mijn praktijk werk ik met deze thema’s in een veilige setting waarbij ik werk vanuit het hier en nu en maken we een gericht onderzoek waarbij gedachten, emoties en sensaties weer een evenwichtige plek kunnen krijgen zodat een gevoel van verbinding, welzijn en aanwezigheid ontstaat.

Wil je meer over mij weten en hoe ik werk en hoe anderen mijn sessie hebben ervaren ?
Kijk dan op mijn website www.traumaheling.nl

Hartelijke groeten,

Koen Verzellenberg

Koen Verzellenberg

Traumaheling