Noord- Holland

Hallo. Ik ben Dagmar Voss, 40 jaar, wonend en werkend in Haarlem. Ik heb tijdens mijn carrière op verschillende terreinen binnen in de gezondheidszorg gewerkt en merkte dat ik mij bijzonder aangetrokken voelde tot maatschappelijk werk – ik wilde mensen helpen die op de een of andere manier moeite hebben om in de maatschappij mee te draaien. In 2010 ben ik afgestudeerd als maatschappelijk werker, waarna ik aan de slag ben gegaan als hulpverlener bij de GGZ.

Als studente kwam ik er tijdens een college achter dat ik een KOPP vrouw ben. Er werd uitgelegd wat de gevolgen op latere leeftijd zijn wanneer je bent opgevoed door een ouder die emotioneel erg instabiel, depressief en/of angstig is. Waarom had ik hier niet eerder over gehoord? Zo herkenbaar allemaal, dit moest ik natuurlijk verder onderzoeken. Er kwamen herinneringen uit een ver verleden, niet altijd even prettig, maar met de inzichten die ik tijdens de studie kreeg, kwam ook begrip – voor mijn ouders, maar met name voor mijzelf. Stap voor stap kreeg ik grip op mijn hevige emoties, op worstelingen in de omgang met mijn ouders, collega’s, vrienden en partner. Door zelfreflectie en de toepassing van een aantal vaardigheden ben ik veel sterker en evenwichtiger in het leven komen te staan.

Bij de GGZ had ik altijd speciale aandacht voor de volwassen dochter met die specifieke bagage uit haar jeugd. Ik ben nog steeds verbonden aan de GGZ, maar ben ook als zelfstandige aan de slag gegaan omdat er naar mijn mening binnen de GGZ te weinig aandacht is voor KOPP problematiek. Met mijn vakvrouwpet op, maar niet in de laatste plaats als ervaringsdeskundige, geef ik lezingen over KOPP aan zorgprofessionals en begeleid ik KOPP vrouwen naar een prettiger, stabieler en zelfverzekerder bestaan.

Dagmar Voss

Dagmar Voss

Hartverstand is voor volwassenen die aan persoonlijke groei willen werken. Therapie en coaching geven je inzicht in eigen emoties, handelen en denken én leert hoe je dit zelf kunt beïnvloeden. Ik zet je graag in je eigen kracht, want daar vind je je eigen oplossingen. Ik ben afgestudeerd psychotherapeute, coach, relatietherapeute, trainer en spreker.

Specialisaties:

  • KOPP – Voor iedereen die opgegroeid is met een ouder met psychische problemen
  • Ouders – Van gehandicapte kinderen
  • Brusjes – Voor iedereen die opgegroeid is in een gezin met een ziek of gehandicapt broertje of zusje
  • Relatietherapie – Voor iedereen die wil groeien in relaties

     

Kim Lakke

Hartverstand

Als kind van een moeder met psychische problemen, weet ik als geen ander hoe je jeugd verstoord is en verder moet (over)leven ondanks de vele onvervulde kind behoeften. Hoe ingewikkeld ook, ik heb geleerd dat dit wel kan. Door contact te maken met ons onderbewustzijn (waar al onze kind ervaringen liggen opgeslagen) en daar de overtuigingen en beschermingsmechanismen te onderbreken en vervolgens nieuwe versterkende overtuigingen in te programmeren. Dit kan door middel van hypnose met een methode waarin ik ben opgeleid in Engeland: Rapid Transformational Therapy van Marisa Peer.

Laat mij je bevrijden van oude patronen, overtuigingen en gewoontes. Rapid Transformational Therapy (RTT) helpt je controle te krijgen over de gedachtepatronen die jouw lichaam en gedrag beïnvloeden. Door de neurale paden van de hersenen opnieuw te bedraden, vervangt RTT onze verouderde geloofssystemen en negatieve gedragspatronen. Nieuwe positieve overtuigingen worden gevormd en het genezingsproces begint.

Sandra de Gelder

Sandra de Gelder

KOPP & CO@CH – Maureen Smith

Gecertificeerd en gespecialiseerd in KOPP-coaching. Non-profit vanuit mijn missie, resultaatgericht vanuit mijn drive!

Maureen Smith

KOPP & CO@CH

Met jarenlange ervaring als professional en ervaringsdeskundige vind je een behulpzame gesprekspartner in Yvette. Je wordt geholpen betekenis te vinden en leert een vriendelijke manier van kijken te ontwikkelen naar jezelf.

Voor meer informatie, zie ook de website; www.psycholoog-gooi.com.

Weet je welkom, graag tot ziens.

 

Yvette de Beer

Psycholoog Gooi

Mijn naam is Esther van der Sande en ik ben de oprichtster van Trauma-Sensitive Yoga Nederland. Ik ben ook counselor en somatisch psychotherapeut, yogadocent, TCTSY-facilitator, trainer en supervisor.

Na jaren in mijn eigen praktijk gesprekstherapie te hebben beoefend, merkte ik dat sommige mensen het moeilijk vonden om een verbinding met hun lichaam te vinden. Het leek alsof ze klaar waren in hun hoofd, maar hun lichaam bleef onveilig achter.

De meesten van hen deden al jaren praattherapie, maar er ontbrak iets. Ik realiseerde me dat door beweging, in een veilige omgeving, mijn cliënten zich eindelijk thuis konden voelen in hun eigen lichaam en echt zichzelf konden zijn in hun eigen huis, hun eigen lichaam.

Praten komt door beweging, wat zegt je lichaam? Door die vragen te beantwoorden, naar je lichaam te luisteren en alles te mogen voelen wat er in je lichaam omgaat, kan er een verbinding ontstaan tussen lichaam en geest.

Je lichaam is de sleutel om dat evenwicht te vinden. Ik ontdekte dat Trauma-Sensitive Yoga het perfecte hulpmiddel was om een thuis in je lichaam te vinden en je veilig en gekoesterd te voelen.

Mensen komen naar me toe met veel verschillende verhalen, levenswandelingen en achtergronden. Het kan zijn dat je te maken hebt met stress, problemen met het zelfbeeld, relatieproblemen, verdriet, verlies of verslaving. Het kan ook zijn dat je lijdt aan een complexer of ontwikkelingstrauma/ vroegkinderlijk trauma of zelfs aan een posttraumatische stressstoornis (PTSS). Ik kan je de ruimte geven om weer te kunnen ademen.

U kunt contact met mij opnemen via e-mail; esther@traumasensitiveyoganederland.com of bezoek de website 

Esther van der Sande

Trauma-Sensitive Yoga Nederland