Utrecht

Ik ben Anika Morsink, 45 jaar jong, moeder van twee heerlijke kinderen en heb een partner waar ik helemaal mezelf kan zijn. Ik ben Lifecoach en gespecialiseerd in het begeleiden van KOPP-kinderen. Ik ben zelf een KOPP-kind en begrijp als geen ander waar je als volwassen persoon dan tegenaan kunt lopen. Drie van de vijf gezinsleden waar ik uit kwam, kampten met psychische problemen, waaronder mijn moeder. Daarnaast is mijn moeder Autistisch. Het geven van de liefde die ik nodig had, een arm om mij heen, zeggen dat je het goed doet, is iets wat ik niet heb gekregen. Mijn vader was een binnenvetter en heeft dit ook nooit goed kunnen uiten. Ik leek de sterkste in het gezin, die alles altijd oploste, maar in mijn hoofd was het chaos.  Het ging nooit om mij, altijd om een ander. Ik was een pleaser en altijd op zoek naar complimenten. Ik leefde niet het leven dat ik zelf wilde leven. Kritiek krijgen vond ik vreselijk, dan was ik niet leuk en goed genoeg. Enorm vermoeiend voor mezelf.

 

Ik ben nu sterker dan ooit en in mijn hoofd is rust. Dat gun ik jou ook ontzettend graag. Op de website www.prolumina.nl kun je meer over mij en mijn werkwijze lezen. Ik help je graag om jezelf nu in het licht te zetten, ProLumina!

Anika Morsink

ProLumina

Ik ben Kassandra, 51 jaar en KOPP’er. Ik coach volwassen KOPP’ers op basis van mijn eigen ervaringsdeskundigheid. Ik heb ervaringen zowel als KOPP’er als als cliënt; toen ik jongvolwassen was, kon ik echt niet gaan studeren! Ik had zelf zoveel psychische problemen en problemen met het thuisfront dat ik wel wat anders aan mijn hoofd had.

Als coach combineer ik mijn kennis van de westerse psychologie met mijn eigen ervaringen op het gebied van emotionele/ persoonlijke/ spirituele groei. Ik blijf in mijn begeleiding dicht bij mezelf. Daarmee bedoel ik dat ik als persoon nabij ben en samen met mijn klant de weg verken. Ik ben als coach een soort gids. Omdat ik mijn eigen weg al gelopen heb, en honderd anderen van dichtbij hún weg heb zien gaan, kan ik gemakkelijker de bestemmingen duiden bij iedere splitsing, vier- of zevensprong. Ik ken en herken de meeste dwaalsporen of slimme shortcuts (die vaak een verborgen nadeel hebben).

Bij het gidsen van mijn klanten oordeel ik niet; iedereen mag zijn of haar eigen weg kiezen, snel en efficiënt of langzaam en diepgaand, en alles daar tussenin. Het doel van mijn begeleiding is dat de klant ergens uitkomt waar het fijner is, in plaats van zichzelf steeds weer op hetzelfde oude spoor aan te treffen. Om uit te komen op een plek die voelt als passend in het hier-en-nu. Een plek waar je de vrijheid voelt om je eigen keuzes te maken.

Kassandra Goddijn

Kopp Coaching