Utrecht

Mijn naam is Baukje van Leeuwen en ik heb mij, door mijn eigen (angstige) jeugd gespecialiseerd in het herstellen van Basisvertrouwen.

Door er mee te werken in mijn eigen praktijk BL-balans, heb ik in 2010 de CREF-Methode ontwikkeld.

Met deze methode wordt er weer een basis gelegd in je vertrouwen. Hier worden o.a. ook paarden bij ingezet.

Als je het leuk vind om er meer over te weten, kan je mijn boek Levensbelang lezen. Je kunt bij mij in de praktijk terecht voor hulp maar ook bij één van mijn licentiehouders die de CREF-Methode hebben geleerd.

De CREF-Methode herstelt het basisvertrouwen door o.a.:

Met of zonder paard (spiegelreflex)

Toepassing van CREF-EMDR

Hypnotherapie

Systeemwerk

NLP

Je kunt contact opnemen met info@bl-balans.nl of bel gerust 06-19174487

Baukje van Leeuwen

BL Balans

Als paardencoach begeleid ik mensen met een hulpvraag.Waarom paarden?Een paard is sensitief en gevoelig , hij oordeelt niet wie of wat je bent.

Je zult ervaren hoe mooi een paard reageert op jou energie of emotie.

Bij paardencoachen wordt het paard ingezet als hulpmiddel om je bewust te maken van eventuele blokkades, angsten, onzekerheden, pijnlijke ervaringen. De natuurlijke reactie van het paard is altijd eerlijk, zuiver en zonder oordeel.  Door de reactie te benoemen van het paard door de coach zal dit leiden tot bewustwording en inzicht van wat speelt in je dagelijks leven of verleden.

“‘. Mia stelde wat vragen en gebruikt diverse methodes om het paard te helpen om met de deelnemer in contact te komen. Er gebeurt echt iets bijzonders”‘. Door de energie die vrij komt tussen paard en mens, worden muurtjes afgebroken, komen mensen weer in contact met hun eigen gevoel en durven ze keuzes te maken.

Mia Eeuwes

Ostara Coaching

Ik ben Kassandra, 51 jaar en KOPP’er. Ik coach volwassen KOPP’ers op basis van mijn eigen ervaringsdeskundigheid. Ik heb ervaringen zowel als KOPP’er als als cliënt; toen ik jongvolwassen was, kon ik echt niet gaan studeren! Ik had zelf zoveel psychische problemen en problemen met het thuisfront dat ik wel wat anders aan mijn hoofd had.

Als coach combineer ik mijn kennis van de westerse psychologie met mijn eigen ervaringen op het gebied van emotionele/ persoonlijke/ spirituele groei. Ik blijf in mijn begeleiding dicht bij mezelf. Daarmee bedoel ik dat ik als persoon nabij ben en samen met mijn klant de weg verken. Ik ben als coach een soort gids. Omdat ik mijn eigen weg al gelopen heb, en honderd anderen van dichtbij hún weg heb zien gaan, kan ik gemakkelijker de bestemmingen duiden bij iedere splitsing, vier- of zevensprong. Ik ken en herken de meeste dwaalsporen of slimme shortcuts (die vaak een verborgen nadeel hebben).

Bij het gidsen van mijn klanten oordeel ik niet; iedereen mag zijn of haar eigen weg kiezen, snel en efficiënt of langzaam en diepgaand, en alles daar tussenin. Het doel van mijn begeleiding is dat de klant ergens uitkomt waar het fijner is, in plaats van zichzelf steeds weer op hetzelfde oude spoor aan te treffen. Om uit te komen op een plek die voelt als passend in het hier-en-nu. Een plek waar je de vrijheid voelt om je eigen keuzes te maken.

Kassandra Goddijn

Kopp Coaching

Ik ben zelf enig kind. En ik richt me op mensen die in hun leven hebben geworsteld met hun achtergrond tot enig kind zijn in relatie tot zorg voor een ouder (toen en/of nu). Zelf ben ik opgegroeid met twee ouders die psychische kwetsbaarheid met zich meedroegen. Ze wilden wel een kind, maar konden de gezonde begeleiding niet vanuit Volwassen kracht voor elkaar boksen. Ze konden mij heel vaak niet geven waar ik behoefte aan had. En mij niet bevestigen in mijn existentie van behoeften en mijn bestaan. Dat was zeker geen onwil,  maar meer ‘het niet kunnen’. En daarmee heb ik toch een basis van eigenwaarde in mijn leven gemist, met alle gevolgen van dien: interne worsteling en onzekerheid, eenzaamheid, burn-out. Door mijn eigen persoonlijke ontwikkeling heb ik mijzelf ‘erbovenop’ geholpen, door veel training, begeleiding en inzichten.

Deze eigen-wijsheid en ontwikkeling geef ik graag aan mensen door, zodat jij:

 • gelukkig bent in verbinding met anderen
 • je samen met anderen voelt, in plaats van ‘alleen’
 • compassie ontwikkelt en rust en focus op jezelf, i.p.v. kritische gedachten over jezelf
 • support ervaart in jouw (mantel)zorg
 • een betekenisvol leven ervaart, met zekerheid en geloof in jezelf
 • jezelf centraal stelt en stáat en gaat voor je eigen behoeftes
 • zelfvertrouwen ontwikkelt
 • “me-time” ontwikkelt
 • een krachtcentrale om jou heen bouwt – helemaal voor jezelf
 • dingen doet en ervaart die goed zijn voor jou
 • eigenwaarde – tevredenheid ervaart met wie je bent

Antoinette van Reekum

KOPPkind.support

Ik ben Anika Morsink, 45 jaar jong, moeder van twee heerlijke kinderen en heb een partner waar ik helemaal mezelf kan zijn. Ik ben Lifecoach en gespecialiseerd in het begeleiden van KOPP-kinderen. Ik ben zelf een KOPP-kind en begrijp als geen ander waar je als volwassen persoon dan tegenaan kunt lopen. Drie van de vijf gezinsleden waar ik uit kwam, kampten met psychische problemen, waaronder mijn moeder. Daarnaast is mijn moeder Autistisch. Het geven van de liefde die ik nodig had, een arm om mij heen, zeggen dat je het goed doet, is iets wat ik niet heb gekregen. Mijn vader was een binnenvetter en heeft dit ook nooit goed kunnen uiten. Ik leek de sterkste in het gezin, die alles altijd oploste, maar in mijn hoofd was het chaos.  Het ging nooit om mij, altijd om een ander. Ik was een pleaser en altijd op zoek naar complimenten. Ik leefde niet het leven dat ik zelf wilde leven. Kritiek krijgen vond ik vreselijk, dan was ik niet leuk en goed genoeg. Enorm vermoeiend voor mezelf.

 

Ik ben nu sterker dan ooit en in mijn hoofd is rust. Dat gun ik jou ook ontzettend graag. Op de website www.prolumina.nl kun je meer over mij en mijn werkwijze lezen. Ik help je graag om jezelf nu in het licht te zetten, ProLumina!

Anika Morsink

ProLumina