Zuid- Holland

Wie ben ik?

Zonder hen.

Hoe kom ik ooit in normaal gedrag?

Alles wie ik niet wilde zijn, ben ik..

Je jeugd. Vormt. Én breekt.

Met de juiste lijm, tijd en zelfliefde kom je er anders uit! Dat garandeer ik je!!

Makkelijk is het niet. Want zo’n basis is iets wat je helaas nooit meer helemaal kwijt raakt.

Maar jij bent jij. Wilt anders. Ziet waar je leergoals liggen.

Welkom mooi mens!! Het cadeau van je leven: coachen naar ruimte. Energie. Vertrouwen.

Ik leg je graag in de watten tijdens jouw coachtraject!

Liefs, Germa

Germa de Bruijn

Bij Germa

Ik heet Sirpa, ben 42 jaar, getrouwd en moeder van twee kinderen (12 en 9 jaar). Mensen die mij kennen, vinden mij een goede luisteraar, empatisch, vrolijk, rustgevend en ontwapenend. Mijn talent is mensen met zichzelf en elkaar te verbinden. Ik richt mij op mensen die ervaren dat ze (nog) niet helemaal tot hun recht komen. Die door bepaalde (gedrags)patronen of blokkades in het dagelijkse leven worden belemmerd. Vaak ligt de oorsprong van deze blokkades ergens in het verleden. En word je hier in het heden regelmatig mee geconfronteerd. Binnen De Vrije Kameleon combineer ik alle bronnen van kennis. Ook mijn ervaringskennis. Meer informatie hierover vind je op mijn website.

Sirpa

De Vrije Kameleon

Als kind van een ouder met psychiatrische problematiek maak je een andere jeugd mee dan ‘gewone’ kinderen. Je bent vaak meer een ouder voor je vader of moeder dan een kind.

De gevolgen daarvan zijn niet altijd meteen merkbaar, maar later in je leven kun je te maken krijgen met identiteitsvragen, burnout, moeite met relaties, depressie, het gevoel ‘anders’ te zijn, je grenzen niet goed kennen of kunnen aangeven, om er maar een paar te noemen.

Als ervarigsdeskundige zet ik me graag voor je in om jou te helpen je te bevrijden van een last die niet de jouwe is.

Jacqueline Sorel

Gestaltpraktijk Sorel

Mijn naam is Maaike Kruijsen en ik coach hoogsensitieve mensen (HSP) & volwassen KOPP.

Herken je thema’s zoals je onveilig voelen, sterke emotionele reacties, het niet goed voelen van grenzen, worstelingen met afstand-nabijheid met je ouder(s) en de vraag wie ben ik?

Als gediplomeerd coach/counselor en ervaringsdeskundige luister ik naar je en kijk ik samen met jou naar wat je nodig hebt om te helen en je leven zoals het bij jou past vorm te geven.

Voor wie:

Volwassen KOPP

Volwassen HSP & KOPP

Ook gespecialiseerd in:

HSP/HSS – Extraverte HSP

HSP/HB – HSP & hoogbegaafd

Maaike Kruijsen

HSP Coach Maaike

Ik geloof dat alles voor echt leven al in jou zit. Ook als je opgegroeid bent met psychisch zieke ouders. Ik ben Petrina Haak (geboren in 1986). Als ervaringsdeskundige en coach kan ik goed luisteren. Luisteren zonder oordeel. In mijn coaching mag jij er helemaal zijn.

Met respect voor wie jij bent en vanuit verbondenheid en vertrouwen, wil ik je uitdagen, prikkelen en nieuwe vaardigheden aanleren. Dit kan als je ervaart dat je vastloopt, dat je telkens in dezelfde situaties of patronen beland. Uitdagingen kunnen bijvoorbeeld zitten in:

  • Ouderschap
  • Relaties en hechting
  • Zelfbeeld
  • Omgaan met emoties

Ik begeleid je graag van overleven naar Echt-leven. Waarbij je verleden je toekomst niet bepaalt.

Petrina Haak

Echt-leven

Mijn naam is Janette en samen met mijn gezin woon ik in Alphen aan den Rijn.

Als hulpverlener. coach en ervaringsdeskundige heb ik veel ervaring met KOPP-problematiek.

Als je ouder (psychisch) ziek is, laat dat zijn sporen na. Zelfs al je volwassen bent.

En zonder aandacht voor dat deel van je leven, krijg je op latere leeftijd vaak te maken met problemen in (intieme) relaties, vriendschappen of op werkgebied. Kinderen van ouders met psychische problemen voelen zich vaak heel loyaal naar hun ouder(s) en hebben moeite om te kiezen voor het écht en voluit leven van hun eigen leven.

In mijn praktijk is er ruimte voor alle gevoelens die je hebt. Boosheid, verdriet, schaamte, schuldgevoelens, angst, etc. Maar natuurlijk ook voor blijdschap en liefde (voor jezelf). Ik geloof er in dat de meeste ouders echt hun best doen en niet beter kunnen dan zij doen of hebben gedaan. Toch betekent dat niet dat dat voor jou voldoende is (geweest). Samen staan we stil bij dat gemis in jouw leven en bij de leegte die jij voelt. En ook geven we ruimte aan de hoop/ verwachtingen die jij hebt op een andere relatie met jou ouder(s).

Mensen zijn vaak openhartig naar mij, delen gemakkelijk hun verhaal en vinden een luisterend oor. Ik stel vragen, laat ze hun verhaal vertellen en ik (ver) oordeel niet. Mijn ervaring is dat de mensen die naar mij toe komen zich daar veilig en fijn bij voelen.

Uit ervaring weet ik hoe belangrijk het is om je gehoord te voelen. Door iemand die je echt begrijpt.

Ik maak gebruik van familieopstellingen/ systemische coaching. Dat betekent dat we kijken naar patronen en blokkades in jouw familiesysteem. Ik heb al vele opstellingen mogen begeleiden, en (bijna) altijd levert dat in korte tijd heel veel inzicht en ook rust op.

Voel je welkom om eens rond te kijken op mijn website, of neem contact op voor een afspraak.

Je bent welkom, met alles wat er is in jouw leven.

Janette de Haan

Groei en Inzicht

Mijn naam is Annemarie Renkens en ik ben 47 jaar oud. Mijn missie is mensen inspireren, laten groeien en ervaren wat het is om te vertrouwen op je innerlijke kracht. Graag ondersteun ik jou om jouw innerlijke zon weer te laten stralen door je eigen potentieel te (her) ontdekken.

Mijn persoonlijke intense jeugdervaringen en een hierdoor een sterk ontwikkeld overlevingsmechanisme hebben mij prachtige kwaliteiten gegeven. Echter ik realiseerde mij dat ik mijn overlevingsmechanisme onbewust nog steeds toepaste als volwassene. In veel situaties zette ik een masker op en ik was mij niet bewust van dit verborgen hardnekkige patroon. Ik had het verlangen om meer van mijzelf te laten zien maar voelde letterlijk een angst om te vertrouwen op mijn eigen kracht. Ik leefde met name vanuit mijn hoofd en gaf mijn gevoel weinig ruimte. Inmiddels heb ik oude emoties doorleefd en hebben mijn levenservaringen uit mijn jonge jeugd een plek gekregen. Hierdoor zijn er veel deuren geopend en heb ik een nieuwe kijk gekregen op mijzelf, mijn leven en de wereld. Deze levenslessen geef ik graag op maat aan jou door. Ik heb mijn eigen potentieel, mijn innerlijke zonnetje ontdekt en sinds ik mijn leven daarop heb aangepast, ervaar ik iedere dag vrijheid, energie, plezier en moeiteloosheid en leef ik vanuit hart en ziel.

Annemarie

Inspirenkens

Als (volwassen) KOPP-kind nu bezig met de opleiding hypnotherapie, omdat ik sterk geloof dat verwerken van zaken en veranderingen creëren ten beste, veel vlugger en veel minder pijnlijk kan dan gewone therapie, gewoon door eerst te leren ontspannen en deze ontspanning te leren meenemen naar moeilijke momenten! Therapie mogelijk voor een kleiner prijsje dan de gediplomeerden. Ook in groepen om met elkaar wat dingen te kunnen oefenen, zoals communiceren op een andere manier.

Diana

Counselingpraktijk Blom