Janette de Haan

Mijn naam is Janette en samen met mijn gezin woon ik in Alphen aan den Rijn.

Als hulpverlener. coach en ervaringsdeskundige heb ik veel ervaring met KOPP-problematiek.

Als je ouder (psychisch) ziek is, laat dat zijn sporen na. Zelfs al je volwassen bent.

En zonder aandacht voor dat deel van je leven, krijg je op latere leeftijd vaak te maken met problemen in (intieme) relaties, vriendschappen of op werkgebied. Kinderen van ouders met psychische problemen voelen zich vaak heel loyaal naar hun ouder(s) en hebben moeite om te kiezen voor het écht en voluit leven van hun eigen leven.

In mijn praktijk is er ruimte voor alle gevoelens die je hebt. Boosheid, verdriet, schaamte, schuldgevoelens, angst, etc. Maar natuurlijk ook voor blijdschap en liefde (voor jezelf). Ik geloof er in dat de meeste ouders echt hun best doen en niet beter kunnen dan zij doen of hebben gedaan. Toch betekent dat niet dat dat voor jou voldoende is (geweest). Samen staan we stil bij dat gemis in jouw leven en bij de leegte die jij voelt. En ook geven we ruimte aan de hoop/ verwachtingen die jij hebt op een andere relatie met jou ouder(s).

Mensen zijn vaak openhartig naar mij, delen gemakkelijk hun verhaal en vinden een luisterend oor. Ik stel vragen, laat ze hun verhaal vertellen en ik (ver) oordeel niet. Mijn ervaring is dat de mensen die naar mij toe komen zich daar veilig en fijn bij voelen.

Uit ervaring weet ik hoe belangrijk het is om je gehoord te voelen. Door iemand die je echt begrijpt.

Ik maak gebruik van familieopstellingen/ systemische coaching. Dat betekent dat we kijken naar patronen en blokkades in jouw familiesysteem. Ik heb al vele opstellingen mogen begeleiden, en (bijna) altijd levert dat in korte tijd heel veel inzicht en ook rust op.

Voel je welkom om eens rond te kijken op mijn website, of neem contact op voor een afspraak.

Je bent welkom, met alles wat er is in jouw leven.