valerie_bouwmeester

Miriam Otto

Als gediplomeerd coach én ervaringsdeskundige help ik (volwassen) kinderen van ouders met psychische problemen (KOPP), om zélf beter in hun vel te zitten. Zodat ze zich licht en vrij voelen, en soepel contact met anderen ervaren.

Had jouw vader of moeder psychische problemen toen jij opgroeide? Heeft een van jouw ouders nú psychische problemen?

En herken je een van deze dingen in jouw leven?

– Je hebt moeite met grenzen. Je raakt vaak boos of gefrustreerd als iemand over jouw grenzen heengaat. Je doet heel veel en zegt niet vaak ‘nee’. Dat maakt je moe. En je voelt je tegelijk niet echt gewaardeerd om wat je allemaal doet.

– Je schaamt je voor jouw vader of moeder. Je voelt je ‘anders’ omdat hij/zij afwijkt van wat we meestal zien als normaal. Je vraagt je soms af of JIJ wel helemaal normaal bent.

– Je vindt jezelf, diep in je hart, niet zo belangrijk. Je verzint allerlei ‘regels’: “alleen als ik … doe / ben mag ik blij zijn met mezelf.”

Laat mij je helpen!

“Waarom mij? Wat weet ik er eigenlijk van? Mijn moeder had psychische problemen. En dat werkte ook door toen ik volwassen was. Zelf had ik niet eens in de gaten hoeveel: ik had toch geen psychische problemen? En ik had toch een baan, leuke vrienden, en een vriend?

Ja. En ik werd óók best weleens boos. Vooral op mijn werk. Pas toen ik een coachopleiding ging doen, begin ik te begrijpen dat daar wat boosheid over vroeger in meespeelde. En dat scheelde een stuk ik hoe ik me voelde. En jij? Heb jij nog ergens wat ‘vroeger’ dat doorwerkt in het ‘nu’? Nieuwsgierig om dat eens uit te zoeken?

Kijk op mijn website om meer te lezen, en voor een gratis intakegesprek.

Gesprekken zijn altijd een-op-een en in persoon. We spreken elkaar in een spreekruimte of (in overleg en als het weer dat toelaat) buiten, in een park of in de natuur. Mijn spreeklocaties zijn in de omgeving Westland, Den Haag, Rijswijk en Delft.”