Petra Bernardt

Mijn naam is Petra Bernardt en ik ben geboren in 1968, als oudste dochter van een moeder met psychische problemen. Ondanks mijn complexe jeugd, had ik een fijn leven opgebouwd met een leuke baan, een fijne man en een lieve poes. Tot ik een zwaar ongeluk kreeg en alles op losse schroeven kwam te staan. Ik ben toen begonnen met een lange weg naar herstel, zowel lichamelijk als geestelijk. Aan het einde van deze weg naar herstel, besloten wij voor een paar jaar te verhuizen naar Australie. In Australie werkte ik onder andere met dak- en thuislozen en ervaarde ik hoe ik mijn levenservaring positief kon inzetten om anderen te ondersteunen.

Terug in Nederland wilde ik deze ervaring een stevige basis geven en ben ik de opleiding gaan doen tot psychosociaal therapeut bij de Academie Intermenselijke Wetenschappen (SPSO). Deze opleiding integreert verschillende benaderingen, technieken en invalshoeken. Die integrale aanpak sluit aan bij mijn visie op het werk als psychosociaal therapeut. Ik werk vooral vanuit de verbinding, waarbij de methode niet het belangrijkste is. Samen kijken we naar wat passend is voor jou en jouw situatie.

Nu zet ik als psychosociaal therapeut mijn kennis en ervaring o.a. in bij de begeleiding van naasten van iemand met een psychische verstoring.

De rode lijn hierin is dat mensen die bij mij hulp zoeken, echt gehoord en gezien willen worden.

Omdat ik het belangrijk vind dat je je veilig en vertrouwd voelt bij mij, is er voorafgaand aan een begeleidingstraject altijd een eerste korte gratis kennismaking om te zien of er een klik is. Ben je benieuwd of ik iets voor jou zou kunnen betekenen?