Op een bepaald moment in je leven kun je het gevoel hebben dat je vast gelopen bent. Misschien ervaar je problemen in het dagelijkse leven, in je relatie of in je werk. Heb je onduidelijke lichamelijke of psychische klachten of slaap je slecht? Dit kan te maken hebben met hoe je kijkt naar jezelf, je werk, je relatie, studie, vriendschappen.

Mijn naam is Mariska van Es (1972) en ik ben als particulier psycholoog (psycholoog NIP) werkzaam in Roosendaal. Ik ben afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Leiden. In mijn vrijgevestigde praktijk houd ik mij bezig met psychologische hulpverlening, persoonlijkheidsonderzoek en coaching.

Superesse is een praktijk voor psycho – sociale hulpverlening en gespecialiseerd in KOPP.

Voor mensen die een bijzondere jeugd hebben gehad en daar op latere leeftijd nog problemen en gevolgen van ondervinden.

Je kunt daarbij aan denken dat je zelf geen diagnose hebt maar wel gevoelens van depressie,(faal)angst of overmatig willen zorgen voor een ander.

Ik richt mij op bouwen aan herstel.

Met individuele coaching nemen we de tijd om jouw verhaal in kaart te brengen.

Elke sessie is specifiek gericht op jou omdat elk verhaal uniek is.

Samen bespreken we welke methoden voor jou kunnen werken, die aansluiten op wat jij nodig hebt om voor jouw emotionele bagage te verlichten en mogelijkheden zichtbaar te maken.

Superesse betekent overleven in het Latijn en dat is wat veel KOPP-ers hebben moeten doen.

Je hebt het gehaald en hoe nu verder?

ReAttach

ReAttach is een jonge interventie met veelbelovende resultaten.
Bij volwassenen wordt het verwerken van meerdere zintuiglijke prikkels tegelijk gestimuleerd en u krijgt denkopdrachten. Hierdoor leert u snel en adequaat spanning en gebeurtenissen te relativeren en verwerken. Inhoudelijk werkt u aan het beeld dat u heeft van uzelf in relatie met de belangrijkste personen in uw leven. Overlevingspatronen die een negatieve invloed hebben op uw dagelijks functioneren (schema’s) maken plaats voor beter aangepast gedrag.