Bewust in Beeld

Bijna iedereen vraagt zich wel eens af: wie ben ik, wat wil ik? Juist in moeilijke situaties word je hiermee geconfronteerd. Je voelt tegenstellingen in jezelf.

Misschien heb je meer moeite met keuzes maken en nee zeggen. Je kan de gedachte ontwikkelen: waar doe ik het allemaal voor. Wat is de zin van mijn leven? Hoe komt het dat ik niet lekker in mijn vel zit en niet meer kan genieten. Hoe komt het dat ik me zo somber, angstig, verdrietig of boos voel? Hoe ga ik bijvoorbeeld om met een fobie, psychose, een scheiding enz.

In de kinderjaren ontwikkel je gedrag en gedachten in relatie met anderen en de situatie. Wanneer je volwassen bent kunnen deze gedragspatronen met bijbehorende gevoelens en gedachten niet meer passend zijn. Ze kunnen zelfs gaan tegenwerken.

Counselingpraktijk Blom

Als (volwassen) KOPP-kind nu bezig met de opleiding hypnotherapie, omdat ik sterk geloof dat verwerken van zaken en veranderingen creƫren ten beste, veel vlugger en veel minder pijnlijk kan dan gewone therapie, gewoon door eerst te leren ontspannen en deze ontspanning te leren meenemen naar moeilijke momenten! Therapie mogelijk voor een kleiner prijsje dan de gediplomeerden. Ook in groepen om met elkaar wat dingen te kunnen oefenen, zoals communiceren op een andere manier.